10 sämsta filmerna någonsin

Att göra den sämsta filmen någonsin är nästan lika svårt som att göra den bästa. Ingen försöker göra riktigt dåliga filmer men filmhistorien är trots detta full av välmenande försök som har slutat i helt katastrofalt dåliga filmer. Filmskapar verkar heller inte ha lärt sig av tidigare misstag utan varje år släpps ett antal nya filmer som är helt otroligt dåliga och aldrig borde ha lämnat inspelningsstudion.

För att hamna på denna lista måste en film inte bara vara dålig. Det görs massvis av dåliga B och C filmer med små till icke existerande budgetar varje år. Dessa filmer har en ursäkt att vara dåliga. För att hamna på denna lista måste slutresultatet vara mycket sämre än vad förutsättningar gör möjligt.

Vi listar inte heller filmer som är så dåliga att de på något sätt blir bra. Filmer som medvetet eller omedvetet får en kvalitet som gör dem underbara att se trots att de egentligen är mycket dåliga. Exempel på filmer av denna typ inkluderar t.ex. Evil Dead 3 – Army Of Darkness, Killer Klowns from other space, Killer Tomatoes, Roller Blade Seven och Six String Samurai. Vissa skulle säga att Planet 9 from other space är en sådan film men vi håller inte med om detta. Den är bara dålig. Den har bara fått kultstatus för folk vill se den sämsta filmen genom tiderna.

Det finns många andra mycket dåliga filmer som vi av en eller annan anledning övervägde att ta med på denna lista. En sådan film är Batman & Robin. Den är otroligt dålig men vi valda att inte ta med den på listan eftersom vi redan har en annan ”batman” film på den, catwoman. Andra filmer som kunde ha platsat på listan inkluderar The Giant Spider Invasion, Death Bed: The Bed That Eats, Ben & Arthur, Howling II: Your Sister Is A Werewolf, The toxic avenger, Sharknado och Glen Or Glenda.

1: Planet 9 from outer space

Behöver vi egentligen säga mer. Planet 9 from outer space är allmänt känd som den sämsta filmen genom tiderna och många tycker om att titta på den bara för att den är så dålig. Inte för att den är så dålig att den blir bra utan för att den är dålig så att den nästan blir en parodi på filmskapande som sådant. Denna film av Ed Wood är dålig på alla sätt och viss. Den har ett dåligt manus, dålig kameraföring, dåligt ljud, dåliga skådespelare, dåliga tekniker och riktigt dåliga effekter. Den är helt enkelt den sämsta filmen genom tiderna. Ed Wood gjorde också en rad andra mycket dåliga filmer såsom t.ex. Glen or Glenda som vi nämnde ovan som en annan film som skulle kunna ha platsat på listan. Här kan du se filmen gratis på youtube.

2: Howard the Duck

Howard the duck är en film som aldrig borde ha gjorts. Och nu ryktas det efter hans cameo i Guardians of the Galaxy att han återigen skall få en film. Howard the duck var en dålig ide redan från början. Filmen var ursprungligen menad att vara animerad. Något som förmodligen skulle ha fungerat betydligt bättre. P.g.a. kontraktets utformning blev de dock tvungna att spela in filmen som en spelfilm och den fula ankkostymen som vi alla känner som Howard the Duck uppstod. Howard the duck som kom ut 1986 var det första försöket sedan 1944 att göra en spelfilmen menad för biografer baserade på underlag från Marvel och filmen är så dåligt att det måste ses som ren tur att det inte tog 40 år innan de försökte göra en ny Marvel film igen. Många tror att denna film kunde ha varit en framgång om den hade fått varit animerade men om man tror det bortser man från att filmen även har ett mycket svagt manus som skulle ha behövt bli mycket bättre för att göra denna film till en succé. Som det är nu förblir filmen en av George Lucas få riktiga floppar. Som många andra riktigt dåliga filmer har Howard the duck ett kultfölje.

3: Modesty Blaise

Detta är ytterligare ett fall av en film där man undrar om manusförfattaren och resten av filmteamet ens har läst serietidningen de baserar sin film på. Denna film är dålig på alla sätt och viss. Den har en dålig story, dåliga action, dålig humor, och  dåliga effekter. Det kanske värsta i hela filmen är dock att Modesty Blaise har förvandlats till vad som bäst kan beskrivas som en superhjältinna som magiskt kan byta personlighet och utseende mellan den dödliga Modesty Blaise och hennes alter ego. Vi skulle väldigt gärna se en Modesty Blaise som visar henne som den starka kvinna hon hela tiden är, inte som en magisk varelse.

4: Barbarella

Barbarella är en film som aldrig riktigt verkar veta vad den vill vara, Vill den vara erotik, science fiction eller en komedi. Oavsett vad man ser den som så är den mycket dålig och det känns ofta som att filmen gjordes baserade på grund idén att Jane Fonda är snygg. Att de tänkte, ”Låt oss göra en film där hon är snygg i rymden.”

Hela historien där hon av olika skäll hela tiden måste ha sex för att nå sina mål (visas inte) är konstig och allt hopp man kanske har om att filmen skall ha någon övergripande ide dör när hon kommer till rymdänglarna som håller på att förstenas och löser det (delvis) med sex.Du kan se trailern för Barbarella nedan

Denna film har trots att den är så dålig sina fanns och har smått otroliga 73% på rottentomatoes.com.

5: Catwoman

Catwoman kunde ha blivit en bra film. Den skulle ha blivit en bra film. Filmen handlar om en intressant moraliskt tvetydigt karaktär. Den hade stora stjärnor såsom Halle Berry och Sharon Stone samt en budget som var stor nog att göra en bra film. Filmen är dock rakt igenom dålig. Den har en dålig story, dålig action och dåliga skådespelar insatser.

6: The Master of Disguise

The Master of Disguise är en helt otroligt dålig komedi som är svår att förklara om man inte har sett den. Filmen handlar om en löjlig kypare som inte vet om att han egentligen tillhör en lång linje av mästare av utklädnad som kan klä ut sig till vad som helst och hjälper till att besegra ondska i världen. Filmen följer kyparen när han får veta sin familjehistoria och måste lära sig att klä ut sig för att besegra en ond man som har kidnappat delar av hans familj. Premissen bakom filmen var dålig och resultatet blev fruktansvärt dåligt trots skådespelare såsom Dana Carvey, Jennifer Esposito och James Brolin.

7: Nick Fury – Agent of Shield

Före den Marvel hysteri som vi har idag när allt som Marvel gör tycks förvandlas till guld gjordes en lång rad försök att göra Marvelfilmer. Alla mycket dåliga och alla skulle kunna platsa på denna lista. Inte minst filmer såsom de gamla Captain America filmerna. Den kanske sämsta filmen av alla är Nick Fury – Agent of Shield. I denna film ser vi David Hasselhoff som agent Nick Fury som kommer tillbaka från sin pensionering för att ta hand om ett hot från Hydra.

David Hasselhoff kan verka som ett naturligt val för rollen om man ser hur Nick Fury ser ut i gamla serier men han var trots det inte rätt vall för rollen och blir bara ytterligare en svag bricka i en rakt igenom usel film. Vi väljer därför att ta med Nick Fury – Agent of Shield på denna lista men filmen symboliserar också alla andra dåliga Marvel filmer som förtjänar att vara på denna lista. Howard the Duck är så fruktansvärt dålig att även den får vara med på listan trots att det är en annan marvel film.

8: Battlefield Earth

När vi skriver denna lista kan vi inte riktigt komma överens  om vad vi tycker  om denna flopp av John Travolta. Vissa anser att det är en av de sämsta filmerna någonsin medan andra anser att det förvisso är en dålig film men inte i närheten av så dålig som de flesta säger och att den har fått extra dåligt rykte p.g.a. sin koppling till Scientologerna och L. Ron Hubbard. Alla är med andra ord överens om att det är en dålig film, bara inte om hur dålig den är. Vi valde därför att lägga den här nära botten av vår lista.

9: Dragonball Evolution

Dragonball Evolution är en fruktansvärt dålig film sett till filmens budget. Inte nog med att den är löjlig , har konstig tajming och känns konstlad. Den skiljer sig också radikalt från Dragonball X som den baserar sig på. Fans av serien känner knappt igen sig i filmen och flera av de viktigaste karaktärerna har helt strukits. Effekterna är också mycket dåliga och kan inte accepteras i en film som är så pass ny som denna är.

10: The Last Airbender

The Last Airbender är ett annat försök att göra spelfilm av en Manga serie som gick fruktansvärt fel. Filmen har en handling som på inget sätt bidrar med spänning till filmen och de unga skådespelarna gör rakt igenom helt urusla insatser. Det hela blir inte bättre av att hela filmen känns som att den skulle vara piloten för en Tv-serie och att den därför medvetet väljer att inta avslöja alltför mycket.

Filmen avslutar med att skapa förutsättningar för en tvåa. Något som redan i editeringsstudion borde ha sett ut som en omöjlighet. De inblandade måste ha vetat hur dålig filmen var när de släppte den och  scener som bygger för en uppföljare men inte bidrar till filmen borde därför ha klippts bort. Vi hoppas bara att James Camerons Battle Angel inte blir ytterligare ett exempel på hur Hollywood förstör Japanska serier utan att den istället visar att det går att göra bra framgångsrika filmer baserade på Japansk Anime och Manga.