Köpguide för filmer

Om du konsumerar mycket film och som så många andra, tycker att svensk TV inte erbjuder så mycket, så finns det flera billiga alternativ för att få tag i billiga filmer. Naturligtvis så är nätet späckat med mängder av filmer som man kan beställa online men det är inte bara där som man kan göra bra klipp.

Köp filmer online

Om du vill köpa nya filmer och kanske även blanda med gamla, klassiska titlar, så är nätet helt klart den bästa platsen. Du behöver i stort sett bara söka på Google för att direkt hitta stora nätbutiker med enormt utbud av filmer inom alla genres. Det finns dock ett par saker du bör tänka på innan du beställer filmer på nätet.

Jämför priserna i alla stora butiker som CDON, Ginza och Disc Shop. Det förekommer ofta prisskillnad mellan butikerna, så ta reda på vilka filmer du vill köpa och jämför sedan priserna.

Ta reda på fraktkostnaderna, speciellt om du beställer en stor mängd filmer varje gång. Många butiker erbjuder fri frakt och även om någon film är dyrare där så kan hela köpet bli billigare då du inte behöver betala någon frakt.

Leta rabattkoder på nätet för den butik som du ska beställa ifrån. Det är ofta som de stora butikerna ger ut rabattkoder som ger fri frakt eller rabatt på ditt köp. Dessa rabattkoder visas aldrig i butikerna utan används som kampanjer på andra webbsidor i ren marknadsföring.

Betala tryggt med kreditkort

kreditkortAnvänd aldrig ditt bankkort när du betalar något online. Det är ingen jättestor risk att ditt kort ska bli kapat, men för att vara på den säkra sidan så bör du använda ett kreditkort där du inte har egna pengar sparade. Det förmånliga med kreditkort är också att du alltid får någon form av bonus, ju mer du handlar på det. Bonusen på ett kreditkort kan vara att du får pengar tillbaks, rabatter eller andra produkter.

Du använder kreditkortet för att handla med, utan att det finns pengar på det. I slutet av varje månad får du sedan en räkning på det belopp som du handlat för under månaden. Du kan då välja att delbetala skulden på kreditkortet eller att betala hela räkningen direkt.

Köp begagnade filmer

Surfa runt på blocket och Tradera så kommer du garanterat att hitta mängder av filmer som du kan köpa billigt, både nya och gamla filmer. Tänk dock på att filmerna kan vara köpta utomlands och att de kanske inte har svensk text, så säkerställ med säljaren att filmerna är svenska och är textade om detta är viktigt för dig.

Betala först då du har fått dina filmer och säkerställt att alla filmer fungerar som de ska. Det är inte vanligt, men det förekommer att filmer är trasiga eller att bedragare tar emot pengar och sedan struntar i att skicka produkten som man köpt.

Var inte orolig men var noga och försiktig.