10 Bästa Superhjälte Filmer

Superhjältefilmer har blivit mycket populära under de senaste tio åren. Detta trots att det inte var alltför länge sedan som superhjälte filmer var en typ av filmer som allt som oftast var dåliga. Exempel på försök att göra superhjälte filmer som slutade fruktansvärt illa inkluderar Spawn, Elektra, Steel, Batman & Robin, Captain America (1979 & 1990), Supergirl, Catwoman, Dr. Strange och Nick Fury: Agent of Shield. Alla äldre superhjälte filmer är dock inte dålig så som Superman, Superman 2 och Flash Gordon bevisar.

Skället till att superhjälte filmer tidigare inte har varit populära är troligen att det är först nu som vi har den teknologi som krävs för att göra bra, visuellt snygga och trovärdiga superhjältefilmer. Detta har också tillåtit att man gör mer seriösa filmer med större budget.

Idag domineras superhjälte filmerna och våra biografer i stort av filmer ur Marvels universum. DC comics försöker att skapa ett liknande universum med the Superman och the Justice league medan fox försöker komma ikapp med filmer såsom The sinister six. Båda företagen har dock mycket att bevisa innan de kan nå Marvels framgångar.

  1. The Avengers – Det är omöjligt att göra en lista över de bästa superhjältefilmerna utan att placera the Avengers nära toppen av listan. Vissa skulle hävda att vår två The Dark Knight är en bättre film och vi kan se argument för detta men anser ändå att förstaplatsen tillhör The Avengers. Detta då vi tycker filmer är mer välgrundad med väl använd humor. The Avengers spelade också in mer pengar. Vi ser nu fram emot The Avengers – Age of Ultron och hoppas att denna film kommer vara ännu bättre.

  1. The Dark Knight – The Dark Knight är en mycket bra film som tyvärr har hamnat lite i skymundan av Heath Ledgers mycket bra Joker. Missförstå oss rätt. Vi älskar Heath Ledgers joker men filmen som helhet är mycket bra och vi tycker att hela filmen förtjänar samma beröm.

  1. Flash Gordon – Vi vet att många inte kommer hålla med om vårt beslut att ta med Flash Gordon på denna lista och placera den så högt. Vissa kommer säga att filmen är alltför löjlig och att Flash inte är någon superhjälte. Båda argumentet har sina meriter men vi tycker ändå att filmen förtjänar att vara här. Flash Gordon räddar hela jorden samt ett galaktiskt imperium från förtryck vilket gör honom till en superhjälte i våra ögon. Soundtracket från Queen och den helt underbart konstiga känsla som hela filmen har gör den till en klar vinnare i vår bok. Max von Sydow, Timothy Dalton och Brian Blessing hjälper alla till att göra den film till den Kultklassiker den är. En film som är så dålig att den är bra.

  1. Iron Man – Man kan inte göra en lista som denna utan att ta med en Iron Man film. Huruvida man föredra Iron Man eller Iron man 2 är lite av ett personligt val. Men en av dessa två filmer förtjänar att vara med på listan. De är båda bra filmer men vi väljer att lista Iron Man 1 eftersom den har haft mycket större påverkan på hur populära superhjälte filmer är idag och hur dominerande Marvels universum är i världens biografer. Iron man 3 var tyvärr en mycket sämre film.

  1. The Incredibles – The Incredibles är den enda tecknade filmen på denna lista. The Incredibles är en mycket bra film om en familj superhjältar som försöker ge upp sitt farliga jobb och leva som en vanlig familj. Detta går dock som du kanske kan tänka dig inte så bra. Om du inte redan har sett denna film bör du ge den en chans.

  1. Captain America – The Winter Soldier – Captain America – The Winter Soldier är en mycket bra film och klart bättre än den första filmen. Den erbjuder mycket bättre action än den första filmen och har ett bättre tempo genom hela filmen. Introduktionen av Falcon är också ett mycket bra tillskott. Denna film kommer troligen också ha en mycket central roll i framtiden mytologi inom Marvel Universumet. Detta då den orsakade SHIELDS fall och gav Marvels Agents of Shields en helt annan framtoning än serien hade tidigare. Filmen introducerade även The Winter Solider (Bucky Barnes) som troligen kommer ha stor roll i framtida filmer. The Winter Soldier kan eventuellt komma att ta över rollen som Captain America i framtiden. Vi vill inte berätta alltför mycket om detta då vi inte vill förstöra några överraskningar men om du vill veta mer finns det mycket att läsa online om Captain America och The Winter Soldier.

  1. Thor – Thor är enligt oss en underskattad filmen och en av de bästa Marvel filmerna. Vi vet att många inte tycker om Thor och hans personlighet. Vi tycker dock att båda Thor och Thor – The Dark world är underskattade filmer som är mycket bättre än vad de flesta säger. De innehåller en bra blandning av komedi och action. Skådespelarna gör också genomgående ett bra jobb. Det främsta skälet att se dessa filmer är dock Tom Hiddlestons fantastiska tolkning av Loki.

  1. Superman – Superman från 1978 är en av de första riktigt bra superhjälte filmerna och kommer från en era då denna typ av filmer ofta var mycket dåliga. Filmen har några stora svagheter, inte minst slutet men är ändå en mycket bra film som visade att det går att göra bra superhjältefilmer. Vissa skulle säga att Superman 2 är en bättre film och vi kan förstå varför man kan tycka det. Vi tycker dock att denna film förtjänar en plats på vår lista lite mer eftersom den startade hela superman film franchisen.

  1. Spiderman 2 – Sam Remis spiderman 2 är en mycket bra film och den klart bästa spindelman filmen. Filmen fokuserar på spindelmannens personliga drama lika mycket som superhjälte action och allt det skapar en mycket välrundad film med ett nästan perfekt tempo.

 1. X-Men –  X-men är kanske inte den bästa x-men filmen. Många skulle hävda att den äran går till X-men 2 eller X-men Days of futures past. Oavsett vilken film man tycker är bäst så är det klart att en av X-men filmerna förtjänar att vara med på denna lista. Vi väljer att lista den första X-men filmen eftersom den på många sätt startade den process som gav oss alla de superhjältefilmer vi ser idag genom att visa att superhjälte filmer kunde vara kommersiella framgångar.